Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst

Nieuwjaarsbijeenkomst van Duurzaam Drimmelen en Kiemkracht op dinsdag 21 januari 2020

Doe mee met de pubquiz!

Dit jaar houden Duurzaam Drimmelen en Kiemkracht voor de eerste keer samen een nieuwjaarsbijeenkomst.
Daar hoor je wat de twee organisaties het afgelopen jaar hebben bereikt en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Gezamenlijke plannen ook, want Duurzaam Drimmelen en Kiemkracht werken steeds meer samen.
Maar we willen ook een leuke avond aanbieden. Daarom nodigen wij je uit om mee te doen aan onze pubquiz.
Omdat het de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar is zal een drankje en een hapje niet ontbreken. Zoals gebruikelijk weer bij de Madese Natuurvrienden.

Zoals jullie weten is het motto van Duurzaam Drimmelen “Samen werken aan duurzaamheid”. Dat doen wij onder meer door kennis en informatie over te brengen via de duurzaamheidscafé’s en de jaarlijkse duurzaamheidsdag voor het basisonderwijs.
De afgelopen jaren zijn al heel wat onderwerpen voorbij gekomen: van woningisolatie tot elektrisch rijden, van omgaan met afval tot warmtepompen, van windmolens tot groene daken, van zonnepanelen tot voedselproductie en -consumptie. Het kan niet anders dan daarbij samen te werken met anderen, die de kennis in huis hebben. Zoals de sprekers die wij uitnodigen, en vrijwilligersorganisaties zoals de Madese Natuurvrienden waar de café’s meestal plaatsvinden, en Goeie Kost dat altijd zorgt voor een goede seizoensafsluiting in juni.
Kennis, deskundigheid en betrokkenheid is er ook bij het platform Kiemkracht Drimmelen. Daarin zitten mensen die zich inzetten voor o.a. bomen, planten, vogels, vleermuizen en insecten. Sommigen van hen vertegenwoordigen andere vrijwilligersorganisaties. Kiemkracht heeft als motto “Samen bewust omgaan met en werken aan ons mooie gebied voor een biodiverse blauwgroene leefomgeving.” Kiemkracht besteedt jaarlijks bijvoorbeeld aandacht aan de nationale boomfeestdag en de nacht van de nacht. Ze hebben een pluktuin en een oeverzwaluwenwand gerealiseerd in Hooge Zwaluwe en hebben onlangs met succes bij de gemeente aandacht gevraagd voor biodiversiteit langs de N-285 van Wagenberg naar de rotonde Zevenbergschenhoek. Kiemkracht doet ook veel projecten voor en met kinderen en werkte mee aan de duurzaamheidsdag.
Duurzaam Drimmelen en Kiemkracht willen eraan bijdragen dat onze gemeente nu en in de toekomst en goede plek blijft om te wonen. Daarover zijn zij allebei gesprekspartner van de gemeente.

In de pubquiz kun je jouw kennis over duurzaamheid en biodiversiteit testen. Misschien een idee om je alvast voor te bereiden. Op internet kun je veel informatie vinden. Daar hebben de opstellers van de vragen zich trouwens ook door laten inspireren.
Verder blijft het een verrassing.
Na de prijsuitreiking vindt de nieuwjaarsborrel plaats met zoals altijd biologische hapjes en drankjes. Daarvoor zorgen deze keer Cedric en Gerdy Bousché, de eigenaren van het Voedselbos Veld voor Verder in Hooge Zwaluwe.

De nieuwjaarsbijeenkomst van Duurzaam Drimmelen en Kiemkracht vindt plaats in het clubhuis van De Madese Natuurvrienden op dinsdag 21 januari 2020 om 20.00 uur; inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. Na afloop is er een feestelijke borrel om het nieuwe jaar in te luiden.
Clubhuis De Liniehof staat aan de Kievitstraat 3 in Made. Je kunt het niet missen want er staan wegwijzers.
Iedereen is van harte welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Tot ziens op 21 januari!