Alles over je energieverbruik

Alles wat je altijd al wilde weten over je energieverbruik

Kom op 22 oktober naar het duurzaamheidscafé en krijg een antwoord op al je vragen

Zoals je weet organiseert Duurzaam Drimmelen regelmatig een duurzaamheidscafé waarin informatie wordt gegeven over allerlei onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben. Op die manier willen wij de mensen ook laten zien dat je zelf stappen kan zetten om duurzamer te leven. En dat dat helemaal niet moeilijk of vervelend hoeft te zijn.
Deze keer gaat het over je energieverbruik, om precies te zijn dat van je eigen huis. Energieambassadeur Fred Nicolaas neemt je mee en geeft een antwoord op al je vragen.

Iedere maand betaal je een bedrag voor gas en licht. Meestal gebeurt dat via een automatische incasso en hoef je daar verder geen aandacht aan te besteden. Voor velen is het in de zomer even spannend als de nieuwe maandbedragen worden vastgesteld op basis van het verbruik van de afgelopen 12 maanden. Maar er zijn ook mensen die hun energieverbruik regelmatig volgen, bijvoorbeeld met hun slimme meter. En die proberen
hun verbruik te verminderen. Over deze slimme meter en de opbrengst van
zonnepanelen zijn veel misverstanden.
We weten allemaal dat een lager energieverbruik de moeite waard kan zijn: voor onze portemonnee en voor het klimaat (duurzaamheid), maar ook voor het comfort in ons huis.

[tribulant_slideshow gallery_id=”4″]

Maar hoe en wat, daarover zijn de nodige vragen te stellen. Zoals: hoe krijg ik mijn energierekening omlaag, welke aanpassingen zijn er mogelijk in mijn huis, moet ik mijn huis isoleren, wat kan ik nu al met weinig kosten/middelen doen, moet ik nu al een warmtepomp aanschaffen en wat kost dat, moet ik zonnepanelen nemen?…… En voor welke maatregelen kan ik subsidie krijgen?
Pas als je inzicht hebt in alle mogelijkheden en onmogelijkheden kun je een beslissing nemen die bij jouw situatie past en waarmee je ook in de toekomst verder kunt.

Daarom heeft Duurzaam Drimmelen Fred Nicolaas uitgenodigd. Hij is een van de drie energieambassadeurs waarop je in de gemeente Drimmelen een beroep kunt doen voor een (gratis) energieadvies op maat. Vaste bezoekers van de duurzaamheidscafé’s hebben hem al eerder ontmoet.
Tijdens het café op 22 oktober vertelt hij het hele verhaal rondom het energieverbruik, en hoe het minder kan. Belangrijk is wat je zelf kunt doen! Fred wil de bezoekers actief bij zijn verhaal betrekken, om daarmee ook te bereiken dat niemand met zijn of haar vragen blijft zitten. Een onderdeel van zijn verhaal is de “energieslurpers-quiz”. Wij vragen de bezoekers daarvoor hun energieverbruiksgegevens van het afgelopen jaar mee te nemen (aantal Kwh elektriciteit en m3 gas).

Op dinsdag 22 oktober ben je welkom in de Liniehof, het clubhuis van de Madese Natuurvrienden, adres Kievitstraat 3 in Made. De avond begint om 20.00 uur; inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Tot ziens op 22 oktober!